Τραμ και έργα αναβάθμισης αλλάζουν την όψη του Πειραιά

Το τραμ έρχεται στον Πειραιά. Τα έργα μόλις ξεκίνησαν και σε λίγους μήνες η όψη του κέντρου της πόλης θα αλλάξει.
Όχι μόνο λόγω της ευκολίας στις μετακινήσεις που προσφέρει, αλλά και λόγω των συνοδευτικών έργων που γίνονται και αναβαθμίζουν τον Πειραιά. 
Με «κόστος» μια ενόχληση για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η πόλη και οι πολίτες θα ζουν σε ένα εντυπωσιακά αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον.


Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια

  • Μόλις 1-3 εβδομάδες θα διαρκέσουν τα έργα μπροστά σε κάθε κατάστημα ή τετράγωνο στη διαδρομή που θα ακολουθήσει το τραμ. Αυτό είναι το μόνο αρνητικό στοιχείο, που μάλιστα είναι προσωρινό!
Απέναντι σ’ αυτή την ενόχληση, το τραμ φέρνει:
  • 13.000 τμ υψηλής αισθητικής πεζοδρόμια! 
    Στρωμένα με χαλαζιακό πορφυρίτη λίθο, ένα ακριβό αντιολισθητικό υλικό, που στην προκειμένη περίπτωση προέρχεται από ελληνικά ορυχεία.
  • 3.500 δέντρα! 
    Στη διαδρομή του τραμ στο κέντρο της πόλης θα φυτευτούν περισσότερα από 3.500 δέντρα και στις δύο πλευρές του δρόμου, ένας αριθμός που είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τα δενδρύλια που λόγω των έργων θα αποξηλωθούν.
  • 120 υπογειοποιημένους κάδοι απορριμμάτων! 
    Τοποθετούνται 120 λειτουργικοί, φιλικοί στο περιβάλλον, «αόρατοι» κάδοι απορριμμάτων. Οι κάδοι αυτοί με έναν απλό στον χειρισμό του μηχανισμό, θα «κρύβονται» κάτω από το πεζοδρόμιο, προφυλάσσοντας το αστικό περιβάλλον και τους πολίτες από οσμές και την αντιαισθητική εικόνα που δίνουν οι γεμάτοι κάδοι, μέχρι να τους αδειάσει το απορριμματοφόρο. Ο Πειραιάς γίνεται έτσι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που αποκτά τέτοιους κάδους απορριμμάτων σε τέτοια έκταση και στο κέντρο της πόλης τα σκουπίδια γίνονται «αόρατα»!
ΤΡΑΜ: Προσωρινή ενόχληση, απεριόριστη απόλαυση…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΓΩΓΗ ΚΥΡΙΑΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΠΛΟΙΟΥ ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΠΛΟΙΟΥ.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣEIΣ ΝΕΟΥ BOW και STERN THRUSTER