Η ΕL GRECO ΝΑΥΠΗΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ E.E. ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"

Με αυτοθυσία και αυταπάρνηση το προσωπικό της
 ΕL GRECO ΝΑΥΠΗΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ E.E.
ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της πυρόσβεσης εις το πλοίο 
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"



Αμέσως μετά την πρόσδεση του πλοίου στον μώλο και την  απόλυτα επιτυχή διάσωση και αποβίβαση των επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά, η κινητοποίηση και επέμβαση της ΕL GRECO ήταν άμεση και ακατάπαυστη όλα τα εικοστετράωρα που ακολούθησαν μέχρι να γίνει η πλήρης κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πρώτη ενέργεια ήταν να ανοίξουν οι δύο τεράστιοι καταπέλτες του πλοίου και βέβαια αυτό επετεύχθη άμεσα, αφού λοστρόμος και ύπαρχος υπερβάλοντας εαυτόν με μάσκες οξυγόνου, εισήλθαν στην πρύμνη του πλοίου και φθάνοντας στα χειριστήρια με τις κατάλληλες ενέργειες κατάφεραν την απασφάλιση και κάθοδο των καταπελτών. 



Η πρόσβαση εντός του κυρίως γκαράζ του πλοίου ήταν αρχικά αδύνατη λόγω του πυκνού καπνού και των υψηλών θερμοκρασιών.




Κατόπιν, με πλήρη εξοπλισμό για την περίσταση, το έμπειρο προσωπικό της EL GRECO και ειδικότερα ο εργοδηγός μας Λαγός Ηλίας δεν δίστασε ούτε στιγμή να εισέλθει μέσα (από τους πρώτους εισελθόντες) δεκάδες φορές στο φλεγόμενο γκαράζ του πλοίου με εξοπλισμό οξυγονοκοπής και μάσκες οξυγόνου, ώστε να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.



Με την βοήθεια και τις υποδείξεις του πολύ έμπειρου πληρώματος του πλοίου και της τεχνικής ομάδας της εταιρείας ANEK LINES καταφέραμε να ανοίξουμε με οξυγονοκοπή διόδους για την πρόσβαση των πυροσβεστών στις εν εξελίξει εστίες πλώρα και για την γρήγορη απελευθέρωση - εξαγωγή των αυτοκινήτων από το γκαράζ στον ασφαλή μώλο του Πειραιά.   




Στις κρίσιμες στιγμές που ακολούθησαν, με τη μεγάλη κλίση που είχε πάρει το πλοίο από τα ύδατα της πυρόσβεσης, καίρια ήταν η επέμβαση της EL GRECO στη διάνοιξη πλαγίων οπών στο σκάφος με χειρουργικές οξυγονοκοπές κατόπιν υποδείξεων.  



                              





Ανοίχθηκαν οπές εξωτερικά του πλοίου χαμηλά στο επίπεδο του κυρίως καταστρώματος του γκαράζ για την απελευθέρωση των εγκλωβισμένων εσωτερικά του πλοίου υδάτων, με το προσωπικό μας να εργάζεται επάνω στα ρυμουλκά διάσωσης και κατόπιν υψηλότερα στην οροφή του γκαράζ οπές για την τοποθέτηση ειδικών μηχανισμών κατάσβεσης με δημιουργία αφρού πυρόσβεσης FOAM.

Οι ενέργειες αυτές ήταν καταλυτικές για την άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς και τη διάσωση του πλοίου.

Ακολούθησε ένα μεγαλύτερο άνοιγμα ακριβώς στον χώρο της εστίας της φωτιάς, με τον εργοδηγό μας να εισέρχεται μέσα στο κυριως γκαραζ και να εξακριβώνει τη δύναμη και την ακριβή εστία της φωτιάς, ώστε η όλη πυρόσβεση να επικεντρωθεί στο σημείο αυτό.




Όλα πλέον ήταν θέμα χρόνου... Όλοι οι καλά συνεργαζόμενοι φορείς και οι διοικήσεις τους, όπως το τεχνικό τμήμα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ANEK LINES, ο ΟΛΠ, το λιμενικό, η πυροσβεστική υπηρεσια, τα υπεύθυνα ρυμουλκά πυρόσβεσης της MEGA TUGS, το υπεύθυνο συνεργείο εκκένωσης φορτίου του πλοίου του κ. Δημήτρη Γκιτσόπουλου, υπερέβαλαν εαυτόν καθ' όλη τη διάρκεια της πυρόσβεσης, ακατάπαυστα, τέσσερις ημέρες, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, με τελικό αποτέλεσμα η πυρκαγιά να κατασβεσθεί σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς καμία παράπλευρη απώλεια, ούτε σε έμψυχο, αλλά ούτε και σε άψυχο υλικό, με τις μικρότερες το δυνατόν ζημιές στο πλοίο και στο φορτίο του.

Αξίζουν συγχαρητηρίων όλοι όσοι συνέβαλαν στην τιτάνια αυτή προσπάθεια για τη διάσωση του πλοίου.
  
Τελική επέμβαση της EL GRECO ΝΑΥΠΗΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Ε.Ε. ήταν να αποκατασταθούν με κλείσιμο όλες οι οπές που είχαν ανοιχθεί και να συγκολληθούν, ώστε το πλοίο με ασφάλεια να μεθορμήσει στην Επισκευαστική Ζώνη Περάματος προς πλήρη επισκευή των ζημιών της πυρκαγιάς, ώστε να το δούμε σύντομα και πάλι πανέμορφο όπως ήταν, να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ακτοπλοΐα μας.






Σχόλια

  1. Spot on with this write-up, I truly think this website wants far more consideration. I’ll most likely be again to read rather more, thanks for that info. casino bonus

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΓΩΓΗ ΚΥΡΙΑΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΠΛΟΙΟΥ ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΠΛΟΙΟΥ.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣEIΣ ΝΕΟΥ BOW και STERN THRUSTER